Program Moja prva plata

Već duže vreme postoje različiti programi koje organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, a tiču se pomoći mladima bez iskustva da steknu potrebna znanja i veštine u praksi i dođu do svog prvog zaposlenja. Nazivi i uslovi ovih programa su se menjali, ali suština je ostala ista – dati šansu mladina da se dokažu.

Svesni smo da često postoji problem da osobe bez radnog iskustva pronađu adekvatan posao za koji su se školovali, a upravo zbog nedostatka praktičnih znanja.

Naša kompanija mišljenja je da treba dati šansu mladim ljudima zbog čega smo od samog početka uključeni u ovakve programe. Mnoge naše kolege su upravo na ovaj način došle do svog prvog zaposlenja, a na obostrano veliko zadovoljstvo i ostale u našem timu.

Trenutno je aktuelan program Moja prva plata. Ovaj program nudi šansu mladima koji nemaju radnog iskustva da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, kako bi na taj način povećali mogućnost zaposlenja. U program se mogu uključiti mladi do 30 godina, sa najmanje završenom srednjom školom.

Naš kolega, Igor Zuber, jedan je od najmlađih u našem timu i upravo na ovaj način je došao do trenutnog angažmana. Šta ima da kaže o svom iskustvu pogledajte u sledećem videu.

Izvor: KTV Zrenjanin

Tags: No tags

Comments are closed.