YT PoljoSTART

SOFTVERSKI PAKET NAMENJEN SVIMA KOJI SE BAVE PRIMARNOM PROIZVODNJOM, KOOPERACIJOM I OTKUPOM

Tražite pouzdanog partnera za vašu firmu?

 

Otkrijte zašto se mnogi iz godine u godinu oslanjaju na naš program.

YT PoljoSTART nudi set alata dizajniranih za specifične potrebe vašeg poslovanja. Dugogodišnje iskustvo i saradnja sa velikim brojem korisnika iz ove oblasti doprineli su da programi budu sveobuhvatni i veoma prilagodljivi.

Paket obuhvata naše module YT KOOPERACIJA, YT VAGA i YT ROBNO. Kombinovanjem modula postižete najefikasnije rezultate, dok je moguće koristiti ih i samostalno za specifične potrebe.

01 / YT KOOPERACIJA

PROGRAM ZA PRAĆENJE RADA KOOPERACIJE

Aplikacija je rezultat višegodišnjeg zajedničkog rada sa našim korisnicima. Iskustvo nastalo tokom dužeg perioda intenzivnog svakodnevnog korišćenja aplikacije dalo je kao rezulat stabilnu i efikasnu aplikaciju koja se može koristiti na više načina u zavisnosti od metoda koji korisnik primenjuje u evidencijama i obračunima.

Aplikacija se može koristiti:

– samostalno,
– povezana sa aplikacijom YT Vaga (prijem i otkup poljoprivrednih proizvoda),
– povezana sa aplikacijom YT Robno (ulaz i izlaz repromaterijala, prodaja kultura).

/ Ugovori

Na jednom mestu unose se podaci o određenom ugovoru sa kooperantom i praktično kasnije se sva zaduženja, razduženja i obračuni mogu obavljati vezivanjem za određeni ugovor.

/ Zaduženja (obustave)

Aplikacijom su obuhvaćene tri vrste zaduženja:

– u paritetu,
– van pariteta (u dinarima),
– van parieta (u evrima).

Zaduženja se vezuju za ugovore, a odabirom ugovora pojedini podaci se automatski popunjavaju u zaglavlju dokumenata. Međutim, kooperant se može zadužiti i bez ugovora. Podaci u zaglavlju dokumenta se popunjavaju isto, bez obzira na vrstu zaduženja. Razlike u unosu nastaju kod stavki zbog različite vrste zaduženja.

/ Razduženja

Kooperanti se mogu razduživati u nekoliko navrata, po ugovoru ili bez ugovora. Razduženje se vrši po osnovu zaduženja. Kooperant se može razdužiti odjednom, u celosti, ili delimično, iz više puta. Kooperant se može razdužiti robom ili novcem. Program vodi računa koliko je kooperant još dužan da se razduži.

/ Izveštaji

Aplikacija nudi različite izveštaje koji korisniku omogućuju da u svakom momentu isprati sve etape poslovanja, od ugovora do prodaje robe.

Neki do njih su:

– kartica zaduženja,
– kartica prometa,
– itd.

Svi izveštaji mogu se štampati ili čuvati u PDF formatu.

02 / VAGA

PROGRAM ZA EVIDENTIRANJE PRIJEMA I OTKUPA POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA

Osnovna namena programa je evidentiranje prometa robe preko kolske vage. Program Vam omogućava da kreirate:

– ulaze i izlaze robe,
– uslužno merenje,
– prenos vlasništva.

Ukoliko je u pitanju promet poljoprivrednih kultura (pšenica, suncokret, kukuruz i sl.) radi se svođenje na SRPS kvalitet na bazi prethodno prijavljenih standarda i tablica za dodatno odbijanje vlage. Ovako evidentirane odvage moguće je po potrebi povezati sa našom aplikacijom YT Kooperacija radi dalje obrade (evidencije razduženja kooperanata, obračuni kooperanata itd.).

Ukoliko posedujete elektronsku vagu moguće je aplikaciju podesiti za automatsko očitavanje težine bez uticaja operatera.

Korisniku je omogućeno potpuno samostalno podešavanje načina svođenja na SRPS kvalitet.

/ Povezivanje više otkupnih mesta sa centralom

Ukoliko Vaša zadruga ima više otkupnih mesta na različitim lokacijama moguće je automatski preneti podatke s tih otkupnih mesta u centralu radi pregleda, kontrole i eventualne ispravke dokumenata. Prenos se može raditi u tačno određeno vreme, po zahtevu korisnika (“na klik”) ili se podaci mogu non-stop sinhronizovati.

/ Izveštaji

Aplikacija nudi različite izveštaje koji korisniku omogućuju da u svakom momentu isprati stanje količine određene kulture u silosu.

Najčešće korišćeni su:

– spisak kantarskih potvrda za odabrani period.
– KEP obrazac,
– izveštaj za ponderisanje,

Napominjemo da se program YT Vaga može koristiti samostalno ili u sprezi sa našim programom YT Kooperacija.

03 / ROBNO KNJIGOVODSTVO

PROGRAM ZA VOĐENJE KNJIGOVODSTVA VELEPRODAJE I MALOPRODAJE
Pored standardnih funkcionalnosti među kojima su vođenje lagera, formiranje i kontrola vp i mp cena itd, ova aplikacija nudi i specifične automatike koje posebno ubrzavaju i olakšavaju poslove vezane za kooperacijsko poslovanje.
/ Priprema fiskalnog računa
Prilikom zaduženja kooperanta, aplikacija nudi automatsko kreiranje potrebnih dokumenata za izdavanje fiskalnog računa. U ova dokumenta uključeni su interni izlaz (iz veleprodaje), interni ulaz (u maloprodaju) i predračun u maloprodaji na osnovu kog nastaje fiskalni račun. Ceo proces obavlja se u jednom kliku.

/ Prodaja merkantile

Prilikom razduženja, ukoliko kooperant želi da se razduži određenom količinom željene kulture, aplikacija nudi automatiku koja će kulturu kooperanta sa njegovog lagera prebaciti na lager vaše veleprodaje.

Automatike koje postoje u programu pomogle su nam da značajno ubrzamo i pojednostavimo proces rada i smanjimo mogućnost greške. Znači nam da tokom čitave sezone imamo podršku i da se svaki zahtev može razmotriti.

Banija Agrar

Valerija Zbućnović
Nakon višegodišnje saradnje izuzetno smo zadovoljni saradnjom. Iako su procesi u poslovanju složeni sami po sebi, aplikacija omogućava da se sve aktivnosti kooperanta isprate i sva prateća dokumentacija priprema i štampa na jednom mestu.

Agropromet KESER

Danijela Keser
Posebno nam znači što je vaga automatizovana i sprečene su potencijalne manipulacije podacima. Pored toga, čitav proces rada od zaduženja do otkupa određene kulture od kooperanta i prenosa iste u naše vlasništvo je objedinjen u ovom paketu.

Romić Agrag

Nemanja Cvijetić

YuTeam Software DOO

+381 23 510 986
(zvati radnim danom od 8h do 16h)